lördag 15 september 2012

PippiFör några dagar sedan stod jag i skoaffären och tittade på de här fina gummistövlarna med Pippi Långstrump. Mina tankar nuddade vid att det har blivit en stor kommers runt Astrid Lindgrens älskade figurer och jag funderade ett ögonblick på hur man får tillstånd till att ha Pippi och Lilla Gubben på stövlarna.

Jag blev ännu mer fundersam idag, när jag läste i Aftonbladet om familjen som inte fick tillåtelse att använda en bild av Herr Nilsson i dödsannonsen för sin treåriga son.

Läs artikeln i Aftonbladet.

Det kan inte hjälpas, jag tänker att man får tillstånd när det går att göra kommersiellt och nej när Saltkråkan inte kan tjäna några pengar på det.

Jag undrar om det var Astrid Lindgrens tanke. Jag har så svårt att tro att Astrid Lindgren skulle förbjuda föräldrar som har förlorat barn som älskade hennes figurer att använda dem i dödsannonser.


Vi köpte stövlar utan Pippi.
Och nu känns det som att jag kommer fortsätta bojkotta dessa produkter.

- Posted using BlogPress from my iPhone