onsdag 19 september 2012

Morgon på Bökmansgatan

 5.04
Vaknar av en tanke om något jag absolut inte får glömma angående budgetarbetet i nästa vecka. Planerar och filosoferar över sånt som fladdrar förbi.

5.20
Stänger av alarmen på mobilen (tre stycken) innan de börjar ljuda. Väcker sambon med en diskussion som pågått en stund i mitt huvud angående hur avskrivningstid på kommunens datorer påverkar driftsbudgeten. Förmodligen undrar han varför jag inte börjar med godmorgon...

5.30
Hämtar tidningarna, ögnar snabbt igenom de två lokaltidningarna konstaterar att det inte är något som kräver mitt agerande just då.

Tömmer diskmaskinen och fyller den med gårdagens middagsdisk som står på diskbänken och luktar, bär ut avfallspåsar som också luktar, sprayar en puff med Radargift i slaskskåpet.

Sätter på en maskin tvätt, duschar, gör en snabb påfyllnad av röd färg i håret.
Tar en tunika, som egentligen väntar på att strykas, på mig.

6.00
Brygger kaffe, äter min vanliga fil och musli, läser tidningarna, funderar över om det verkligen är strategiskt av högerpolitkerna i Karlskrona att vilja profilera Karlskrona som paradiset för pensionärer, tar bort gammalt nagellack fyller på nytt.

Instruerar min pappa via SMS om hämtning av barnen i eftermiddag om läxläsning och nyckelutlämning. Han sover förstås då men jag hoppas på att han läser och förstår under förmiddagen.

Får SMS av en utflyttad son som vill ha hjälp med överföring av pengar, fixar det via smartphone. Snabbläser också senaste SMS- och mailskörden.
Fixar mycket med hjälp av smartphone!

6.45
Pussar hejdå till sambon som ska åka sjutåget till Karlskrona -Hejdå ses imorgon kväll! Glöm nu inte och tänk på att... vi hörs under dagen.

Ludde snart åtta år kommer upp och är på gott humör. Jag trollar fram rena kläder till honom,
-Glöm inte byta kalsonger 
-Mamma jag vill ha såna kalsonger som det står Björn Borg på.
Varför det undrar jag, vet han ens vem Björn Borg är?
-Malte (klasskompis) har sådana.

-Du måste plocka i ordning på ditt rum säger jag, morfar ska passa er ikväll, han får inte se att vi har det så stöktigt.
-Ja men morfar såg det förra gången han var här, svarar Ludde.
Men han plockar faktiskt upp alla tidningar som (av någon anledning) ligger på golvet.

7.00
Johanna fyra år vaknar, och får sin morgonvälling.
Jag rusar runt i tvättstugan och lyckas hitta rena (men ostrukna) kläder till henne.

Passar på att tömma tvättmaskinen, fylla torktumlaren och hänga upp det som inte får tumlas.

Packar snabbt ihop en liten väska att ha med mig för dagens och morgondagens konferens med övernattning. Skippar särskilda middagskläder så det blir bara en liten väska.

Jag hjälper Ludde med matteläxan och vi pratar om vad han ska göra i skolan i dag och att det är gympa i morgon och fotbollscup på söndag.7.40
Nu är det bråttom!

Sminkar mig och plattar håret och rafsar ner toalettsaker i en necessär (ni minns väl varför det heter så) och är glad för att jag äntligen har ett fodrat skydd till plattången. Det är nämligen det sista jag använder på morgonen, och därmed det sista som packas ned i en övernattningsväska, och då är den alltid varm. Detta har irriterat mig i många år. Men nu har jag ett värmetåligt fodral som jag gläder mig åt denna morgon.

Ludde fixar Johannas hår samtidigt.


7.58
Påminner Ludde om frukt, släcker alla lampor och kaffebryggare. Plockar ihop mina väskor och barnens.

Tar bilen - trots att jag inte borde.
Ludde får åka den korta sträckan till skolan, lämnar honom i farten, pussar hejdå och vi ses i morgon men hörs ikväll var nu snäll mot Morfar!

Kör vidare mot Kanehalls förskola, Johanna skiner som en sol när vi går mot avdelningen. Den bästa platsen för henne som finns. Vi hinner precis till frukost. Pratar kort med pedagogerna om glömda uppgifter och lovar att bättra mig. 

8.12
Anländer mitt kontor i Stadshuset säger godmorgon till alla och går igenom det som behöver gås igenom med medarbetarna.


Ungefär så här ser min morgon ut. Alla ni som börjar era arbeten klockan sju, eller sex, hur tidigt vaknar ni?

Jag är glad att jag bor i en lugn stad med närhet till allt och utan trafikkaos. 

Nu ska jag ta en kopp kaffe och sen åker jag på konferens tillsammans med direktionen och gymnasienämnden i Sölvesborg Bromölla kommunalförbund. Vi kommer tillbaka i morgon eftermiddag.