måndag 17 september 2012

Det är mycket roligt och ganska tidskrävande

Timmen är sen och jag har just lämnat Stadshuset efter en fullspäckad intressant dag som avslutades med styrelsemöte i Arbetarekommunen. Vi hade besök av partidistriktets ombudsman Magnus Johansson och pratade bland annat om medlemsutveckling och medlemsutbildning. Det är en angenäm utmaning att vi har nya medlemmar som vill utbilda sig i partiets ideologi och organisation!

Vi har också tagit del av valberedningens förslag inför lördagens representantskapsmöte då vi bland annat ska välja ny kassör och nya ledamöter till Kommunstyrelsen.

Det finns många fördelar med att vara kommunalråd och jag får vara med om många roliga och intressanta saker. Det finns ingen anledning att beklaga sig, men det går naturligtvis inte att komma ifrån att det är väldigt långa arbetsdagar och mycket ansvar för den som är kommunalråd i en liten kommun. Ibland tror jag faktiskt att det är en större arbetsbörda för ett ensamt kommunalråd i en mindre kommun än för den som ansvarar för en större kommun och har en stab av medarbetare och förtroendevalda att fördela ansvarsuppgifter på. 

Nåväl. Nu är det dags för mig att författa två texter med deadline den 17 september (det är en timme kvar) innan jag stänger den här dagen. 

Imorgon ska jag planera in höstens företagsbesök. Det ser jag fram emot!