fredag 24 augusti 2012

Kafferep när Kungaparet kommer

Den 13 september får vi i Sölvesborg besök av Kungaparet. Att få kungligt besök är ganska ovanligt. Senast Kungen och Drottningen besökte Sölvesborg tillsammans var under Eriksgatan 1988. Men nu är det alltså dags igen!

Kungaparet anländer till Sölvesborg på förmiddagen. De ska då få en presentation av nya stadsdelen Ljungaviken på det prisbelönta konditoriet Ritz. Ett trettiotal lokala gäster är inbjudna till Ritz. Det är förtroendevalda i Sölvesborg, anställda och entreprenörer som har särskild koppling till den nya stadsdelen och de första tomtköparna.

Nästa programpunkt blir en kort promenad genom centrum. Kungaparet kommer att promenera via Stortorget, Skeppsbrogatan och Fyra Årstiders Park.

Promenaden börjar ca 10.30. Då finns det goda möjligheter för den som har lust och möjlighet att få en skymt av kungaparet.

Besöket avslutas sedan i Ljungaviken där Kungaparet får en visning av den nya stadsdelen och av Europas längsta gång- och cykelbro.

I Sölvesborg hoppas vi förstås på att Kungaparets besök ska bli så festligt som möjligt för så många som möjligt. Under hela dagen bjuder Sölvesborgs kommun därför på kaffe med påtår via Ritz konditori, Kopparsträdets Konditori och Coffee House i centrum. Och på Bagarbodens café i Mjällby.