lördag 7 juli 2012

Killebom

För er som fortfarande kollar till den här bloggen trots att uppdateringarna är få och tämligen meningslösa så vill jag ändå skriva någon rad.

Det är Killebom i Sölvesborg och det finns många aktiviteter att välja på hela dagarna.

Idag lördag kan man gå på en väldigt fin och genuin Medeltida Marknad vid Kyrkbacken. Prova på Wakeboard i innerhamnen, kolla på Veteranbilsutställning eller flyga helikopter.

Själv är jag intresserad av att se "Farandole genom byn" klockan 12. Jag fick goggla ordet Farandole då ingen i min närhet kunde upplysa mig om vad det är (enligt Wikipedia: bruklig dans av hurtig och glad karaktär, vanligen i 6/8-takt)

I eftermiddag är det talangtävling för unga.
Hela dagen är det musik och framträdande runt om i stan som avslutas ikväll med dans till Wizex orkester.

Själv har jag fyllt dagen med att bjuda hit goda vänner som ska sova över varför det blir en hel del logistik.

Dessutom ska jag snart medverka när Sölvesborgs Släktforskarförening överlämnar anor till en känd person i S:t Nicolai Kyrka.

Jag skulle faktiskt ha varit i Almedalen för första gången någonsin men hoppade av i sista stund och lät min plats gå till en solig SSUare. Jag vet inte om det var ett bra eller dåligt beslut, jag har ju det bra här, men just idag när det är Socialdemokratins och Stefan Löfvens dag i Almedalen hade det förstås varit kul att vara där.

Men då hade jag å andra sidan missat en bra fest på altanen...