fredag 29 juni 2012

En vecka går så fort...

Det har gått en vecka sedan jag bloggade, det är inte så att det inte händer saker runt omkring mig att skriva om. Snarare tvärtom. Det är lite för mycket för att jag ska hitta tiden för att formulera mina reflektioner.

Det hinner hända mycket på en vecka.

Jag har varit på avtackning för Margaretha Olsson, kommunalråd i Olofström. Det känns overkligt. Maggan har funnits där för mig alltid när jag behövt råd eller bara prata av mig. Nu ska hon sluta och få tid för andra saker. Det unnar jag henne!

Det har varit midsommar som jag firade med min familj i lugn och ro hos goda vänner i Helsingborg.

Vi har beslutat om budgetramar för Sölvesborg. Det var ingen stor dramatik. Även om jag tycker det är rätt löjligt av både Jimmie Åkesson (SD) och Jeppe Johnsson (M) att kritisera vårt budgetförslag för att det har ett för litet resultat när de själva budgeterar för ännu lägre resultat.

Dramatik blev det däremot i Bromölla när budgeten skulle klubbas. Alliansen gjorde något så ovanligt som att taktikrösta på SDs budgetförslag för att fälla S och senare få igenom sin budget. Det är ovanligt, ohederligt och oansvarigt. Till och med Kristianstadsbladets blåa ledarsida kritiserar Moderaterna för sitt agerande.Alliansen har totalt 13 (av 41) mandat i Bromöllas fullmäktige, så det är inte direkt så att de har väljarnas förtroende att styra kommunen.

Socialdemokraterna har ensamma 16 (av 41) mandat. Resterande 12 mandat fördelas mellan V, MP och SD. Just nu verkar det vara en aning rörigt och ovisst om hur Alliansens budgetdirektiv ska genomföras i Bromölla.

Jag har träffat Solixx och fått höra hur arbetet med bostäder i innerhamnen fortskrider enligt tidsplanen.

Vi har sålt den tionde tomten på Ljungaviken!

Och igår kväll var det en fantastisk kväll på Stortorget i Sölvesborg med Arvingarnas orkester, sol, mat och dryck, och massor av människor.