onsdag 30 maj 2012

Tillåt mig småle

I gårdagens BLT har Moderatledaren Jeppe Johnsson tillsammans med en partivän författat en insändare där de varnar för Socialdemokratisk jobbpolitik och undrar samtidigt hur jag ska få ihop en budget i Sölvesborg med en socialdemokratisk regering.

Tillåt mig småle.

Det vore bättre om Jeppe Johnsson själv kom med några hyggliga förslag i sin lokala budget med de förutsättningar vi nu har. Och att Jeppe Johnsson tillsammans med sina partivänner ägnade en stund åt sin egen misslyckade jobbpolitik. Moderaterna har snart styrt landet i sex år. Det funkar inte längre att skylla på någon annan. Nu har vi en moderatstyrd regering, vi får förhålla oss till det. Den dagen vi har en socialdemokratisk regering ska vi på lokal nivå naturligtvis lägga en budget som utgår från de förutsättningar som då finns.

Men nu är det 2012, moderaterna styr landet, och väldigt snart ska både Jeppe Johnsson och jag själv presentera våra budgetförslag inför 2013.

Låt oss då ta debatten om de förhållanden som är nu och verkliga och visa hur vi på bästa sätt vill göra verksamhet för de skattemedel vi har nu. Inte hur vi eventuellt kanske vill göra med de eventuella förslag som möjligen finns 2015.

Insändare som är producerade av någon politisk tjänsteman i Stockholm (som Jeppe Johnsson skriver under) är egentligen inget jag vill bemöta. Men naturligtvis, för debattens skull, så kommer det ett svar från mig och Peter Jeppsson.

Den 25 juni har vi kommunfullmäktige, då debatterar vi och beslutar om de ekonomiska förutsättningar som ska gälla för 2013. Lyssna gärna då, och bedöm själva vilken politik som är bäst för Sölvesborgs invånare.