söndag 6 maj 2012

Partiledardebatt

Att bänka sig framför partiledardebatten känns nästan som att invänta en viktig landskamp. Förväntansfullt och lite pirrigt.

Jag brukar tröttna ganska snabbt på tjafs och käbbel men idag ska jag vara uthållig. Det är ju längesen det var en riktig partiledardebatt.

SVT är envisa med att placera regeringspartierna tillsammans och övriga partier på motsatta sidan. Det är bra att samtliga partiledare deltar idag. Även om jag förstår den tidiga kritiken om placeringen ihop med Sverigedemokraterna, som om det vore en samlad opposition. Jag förstår inte riktigt varför partiledarna inte kan stå hur som helst. Men jag tycker inte heller att detta är den viktigaste frågan att diskutera.

I dagens DN finns ett intressant uppslag där samtliga partiledares citat i tal och artiklar de senaste åren har undersökts, utifrån det har man skapat 20-i-topp-listor på vilka ord de använt mest frekvent.

Intressant att ett av Annie Lööf (C) mest använda ord är "Socialdemokraterna". Förutsägbart är att Jimmie Åkesson (SD) har med "invandrare" och "invandring" på sin topplista.