måndag 9 april 2012

Långledigt

Det har varit påskledigt och även jag har varit mycket och skönt ledig. En ledighet som har inneburit mycket reflektion, inte minst efter mötet vi arrangerade i Furulundsskolan med temat "Varför börjar unga människor att missbruka".

Det var ett mycket lyckat möte, det fick ställas fram många fler stolar än planerat då det kom många intresserade. Alla blev förstås berörda över Mias historia och hennes styrka. Björn Fries, fältsekreterarna och Poliser gjorde också en mycket bra insats. Tack alla för det!

Vi Socialdemokrater kommer att återkomma i detta svåra ämne.

Denna sista lediga kväll har tillbringats i TV-soffan, först fotboll (Kalmar FF - AIK), därefter en dokumentär om familjen Kennedy som följdes av en dokumentär om Marilyn Monroe. Och snart ska jag se första delen i TV-serien om August Strindbergs liv.

Imorgon är det full fart igen. Näringslivsutskott och arbetsutskott på förmiddagen, därefter åker jag till Stockholm och SKL för att fördjupa mig i det kulturprojekt som Sölvesborgs kommun deltar i. Jag kommer tillbaka till Sölvesborg sent på onsdag kväll. Torsdagen är fullmatad av olika intressanta möten. På kvällen har vi exempelvis dialogmöte tillsammans med Polisen om grannsamverkan för att förhindra brott.

Dags att packa lite nu innan det är dags att bekanta mig med August Strindberg och Siri von Essen.