måndag 16 april 2012

Distriktskongress på Ronneby Brunn

I lördags samlades 200 blekingska socialdemokrater på Ronneby Brunn för vår årliga distriktskongress.

Temat för dagen var hållbar tillväxt och vi startade med en mycket intressant föreläsning från professor Göran Broman. Därefter följde panelsamtal på samma tema.
Göran Broman

Vi pratade bland annat om Pågatåg till Blekinge och den planerade havsbaserade vindkraftsparken i Hanöubkten.

Partistyrelsens representant var Peter Hultkvist som berättade om satsningar och investingar som finns i vår skuggbudget.

Den mest känslosamma delen av dagen var när vi avtackade Marie Sällström för sin tid som landstingsråd och som vice ordförande i partidistriktet. Marie går vidare med nya utmaningar och vi kommer fortsätta följas åt, men i nya roller.


Tack Marie!Jag fick partivännernas förtroende att efterträda Marie som vice ordförande och samtidigt förnyades distriktsstyrelsen med tre nya namn.

Det blev ännu en lång dag. Efter att vi samlat upp barn som varit hos Farmor och Farfar i Jämjö så hamnade vi på piren i Karlshamn där vi åt pizza med Sparbankens VD Richard Karlsson. Ett oväntat men positivt lördagsinslag.

När vi väl kom hem till Sölvesborg igen hade det blivit sent och då lockade Thomas Deutgen mig med dans till Streaplers på Valje Nöje. Efter lite beslutsvånda så segrade ändå soffan till slut.