fredag 10 februari 2012

Staaackars stackars missförstådda Reinfeldt

Åh vad det är patetiskt att se.

Hur högervännerna nu lite överallt, dvs på Facebook, Twitter och vid fikaborden, är så fruktansvärt förfärade över att både kvällstidningar och de sociala medierna helt har missförstått deras älskade statsminister när han talade om att höja pensionsåldern till 75.

"Men det var ju inte så han saaaa!"

Jag ska erkänna att jag håller med de som blir deprimerade av den här tidens politiska diskussioner.

Någon säger ABC och andra försöker förvränga och förändra och förenkla det så mycket som möjligt och samtidigt vinkla det så negativt som möjligt.

Visst är det tråkigt?

Särskilt som att det verkar som om de flesta faktiskt inte lyssnar eller sätter sig in i vad frågorna egentligen handlar om. De lyssnar på snacket OM frågan.

Som nu, att Reinfeldt vill att alla ska jobba till 75.

Det var ju inte så han sa. Men jag skiter faktiskt i att fördjupa mig i det. Sådär har våra socialdemokratiska företrädare haft det sedan 2007. Allt som sagts har vinklats, förvrängts och förlöjligats. Inte minst på sociala medier.

Men högermänniskorna tycker nu så syyynd om sin stackars statsminister. Inte ska HAN behöva utstå att de skickas runt töntiga bilder på honom. Inte ska väl han...

Nä. Det tycker faktiskt inte jag heller.

Jag tycker det är så urtöntigt, att de som inte kan eller vågar diskutera ideologi eller framföra sin åsikt och stå för den, istället väljer att förlöjliga en annan människa som vill och vågar.