tisdag 14 februari 2012

Pågatåg, entreprenörer och nybakade bullar!

Det blev ännu en lång och innehållsrik dag.

Hela förmiddagen ägnades åt kollektivtrafik generellt och Pågatåg i synnerhet. Blekingetrafiken var inbjuden till kommunstyrelsens arbetsutskott och gav en mycket bra föredragning och bra svar på frågor under två och en halv timme.

Jag uppfattar det som att vi kan få en politisk enighet här för att prioritera utökad tågtrafik med Pågatågstrafik, vilket är en bra grundförutsättning. Vår konstruktion kräver dessutom att Landstinget, Region Blekinge och Karlshamns kommun anser det lika prioriterat. Jag fortsätter kämpa för att det ska bli så.

På fredag har vi nytt styrgruppsmöte i Hässleholm med Pågatågsgruppen, företrädare för Karlshamns kommun är också inbjuden. Dessutom kommer infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärdh.

Jag hoppas på fortsatta konstruktiva diskussioner men framförallt ett positivt resultat!

Dagens eftermiddag tillbringade jag med företagsbesök. Det är otroligt hur många kreativa idéer och entreprenörer det finns i vår kommun. Jag blir alltid lika upplyft efter dessa besök.

Det blev sedan en sen kväll på kontoret. När jag fick en bild med nybakade bullar från familjen till min mobil förstod jag att det var tid för att gå hem.

Nybakat