torsdag 9 februari 2012

Dagarna som går...

Det är redan torsdag, och jag som inte ens har berättat om veckans tidigare dagar.
Nu ska jag i alla fall åka till Karlshamn för att sammanträda med Blekinge Väst, det är KS ordf + vice ordf i Karlshamn och Olofström tillsammans med våra kommundirektörer som sammanträder regelbundet för att diskutera gemensamma angelägenhter. Vi brukar för det mesta ha en mycket bra samtalston även om vi inte tycker lika i alla frågor, intressant är att i sådana sammanhang visar det sig ibland att man är mer Sölvesborgspolitiker än Moderat eller Socialdemokrat. Jeppe Johnsson och jag kan vara helt överens i en fråga där Karlshamns S och M har en gemensam annan uppfattning.
Men det viktigaste är att vi har stor respekt för varandra och är övertygade om att vi diskuterar frågor tills vi blir överens. Det är en bra grundinställning!
Igår träffade jag en av våra duktiga entreprenörer, arrendatorn av Tredenborgs Camping. De är verkligen professionella och har höjt statutsen mycket på campingen. Men mycket finns kvar att göra och de har både lust och kapacitet. Härligt!
I tisdags träffade jag ett annat framgångsrikt företag i kommunen, Sweden Rock Festival. Det blir festival även i år och vi fortsätter ha en bra dialog om hur marken disponeras och hur vi gemensamt kan höja kvalitén och upplevelsen för biljettköparna.
I måndags hade jag Arbetarekommunens verkställande utskott hemma vid köksbordet med tema ekonomi. Efter två timmars konstruktivt diskuterande så tror jag vi var överens om hur vi vill använda partiets pengar 2012. Nu ska styrelse och medlemmar också säga sitt.