torsdag 19 januari 2012

Snygga och aktiva pensionärer!

Idag har jag varit på medlemsmöte med PRO.

Marie Carlsson, kyrkoherde i Sölvesborg var också där.

Jag satt och reflekterade över detta, vi träffas i olika sammanhang - Marie och jag, i våra olika roller där vi företräder invånare och medlemmar.

Vi har båda valt eller hamnat i positioner där vi betraktas som ovanligt unga och i en traditionellt mansdominerad miljö.

Hur ska det blir när det är vi som är de "gamla".

Ska vi då komma ihåg hur det kändes att representera någon slags minoritet? Ska vi påminna om det och slåss för förnyelse?

Eller ska vi oja oss över det nya och påpeka hur viktigt det är med erfarenhet och traditioner. Vi kanske startar en facebookgrupp där vi förenas genom att förfasa oss över att nuförtiden kan vem som helst bli kyrkoherde och kommunalråd.

Hur som helst så var det ett mycket trevligt medlemsmöte med PRO i Sölvesborg. Det var hundra medlemmar som samlades vilket jag tycker är en oerhört bra uppslutning. Vi pratade förstås om frågor som är viktiga och nära.

Varje gång jag träffar pensionärsorganisationer så förbluffas jag över hur snygga de är. Pigga och aktiva och snygga. Och hur mycket trevliga saker de hittar på. Om man får vara frisk så kan det vara en angenäm tillvaro. Kanske. Om jag inte ska uppslukas av känslan av att inte förstå min samtid.