torsdag 12 januari 2012

Samarbete

Idag blev jag kallad vacker.

I Bromölla.

Visserligen av en väldigt berusad man, men ändå.

Han sprang faktiskt efter mig för att säga det.

Jag var i Bromölla för att träffa min kollega Åke Hammarstedt, det är alltid lika trivsamt och konstruktivt. Vårt gemensamma förbund har ett väsentligt antal verksamheter och anställda så det finns mycket att resonera om. Trots att det är två olika kommuner, dessutom från två olika län, med helt olika organisationskultur och traditioner så går det förvånansvärt bra att resonera sig fram till gemensamma lösningar.

Exempelvis; Sölvesborgs kommun har friskvårdstimme och subventionerade motionsaktiviteter för sin personal. Bromölla kommun har ingetdera. Vad ska gälla i förbundet...!?

Med samtal och god personkemi löser man det mesta.

Idag har jag avverkat nästan allt som stod på min lista, det känns bra. Nu är det dags för fotbollsträning med min sjuårige son och därefter styrelsemöte med Arbetarekommunen.