torsdag 26 januari 2012

Reinfeldt vägrar svara på journalisternas frågor

Det brukar vara populärt för oss Socialdemokrater att påstå att vi mäts med en annan måttstock än högerns företrädare. Att allt vi gör blir lite värre när vi gör bort oss och lite sämre när vi gör något bra.

Det kanske är så. Men isåfall är jag bara stolt över att människor förväntar sig mer av mig än av högerpolitikerna.

Människors attityder och förväntningar på vår moral ...

Däremot har jag en tid funderat på hur högermänniskorna kan komma undan genom att helt enkelt bara låta bli att svara. Framförallt har jag tänkt på Carl Bildt, som verkligen fulländar den konsten, och naturligtvis Reinfeldt som aldrig syns i några negativa sammanhang. Då skickar han skrupelfritt fram något stackars statsråd.

En skicklig och väl genomtänkt strategi, som dessutom verkar fungera.

Den senaste tidens affärer med utförsäljningar av bland annat Serafens husläkarmottagning är ändå av den digniteten så att landets journalister borde fördjupat sig mer i denna transaktion än i vad Juholt äter till middag och med vem.

Den landstingsdrivna vårdcentralen såldes till de anställda läkarna för knappt 695 tusen kronor 2007. Nu är den såld, köpesumman är sekretessbelagd, men enligt mediauppgifter handlar det om minst 20 miljoner kronor.

Här ryktas också om vänskapsband mellan de borgerliga landstingspolitiker som mer eller mindre skänkte bort skattebetalarnas vårdcentral och de läkare som fick köpa.

Om detta, och en hel del annat, skulle jag gärna se en fördjupad artikelserie som ger fakta.

Men då den högst ansvarige politikern vägrar svara på några som helst frågor om sitt politiska uppdrag eller om de beslut hon är med och fattar så blir det omöjligt för media.

Jag är chockad över att det kan gå till så här i Sverige.

Filippa Reinfeldt undviker alla besvärliga frågor - DN debatt