fredag 20 januari 2012

Det måste vara kallt och tråkigt att stå utanför Sveavägen 68

Det börjar bli tröttsamt tycker jag, att varje dag läsa om Juholts olika förehavande. Det är svårt att värja sig emot dem, även om man låter bli att läsa kvällspressen. Överallt finns de, rubrikerna, artiklarna, synpunkterna och spekulationerna.

Partiets verkställande utskott har en sammanträdesplan, när de sammanträdde förra gången - helt enligt plan, så kallades det krismöte. Journalisterna stod som hökar vid Sveavägen och väntade på att någon skulle komma ut och tillkännage Juholts avgång. Det kom inte.

Nu har verkställande utskottet en tvådagars överläggning, bestämd sedan tidigare. Och nu är det återigen krismöte, enligt media sammankallat för att diskutera Juholts förtroende.

Det är väl ändå inte någon som tror att det går till sådär.

Jag lider lite med alla de journalister som står vid Sveavägen hela dagar och bara väntar. Och sen kommer Juholt ut och säger att det varit ett bra möte. Men det är inte vad man vill höra så därför fortsätter spekulationerna.

Själv håller jag mig ifrån alla spekulationer och sköter det uppdrag jag fått förtroende för så bra jag förmår.

Jag konstaterar i dagens Sydöstran att Karlshamns intresse för Pågatågstrafik är mycket svalt. Det gör mig både besviken och ledsen. Jag menar tvärtom, att förbättrad infrastruktur och bättre turtäthet är avgörande för inte bara vår kommun utan hela Blekinge. Jag tror att det är en förutsättning för att öka befolkningen och möjliggöra arbetspendling.

Själv har jag inte fått det kostnadsunderlag av Blekingetrafiken som dagens artikel refererar till, men vi kommer sannolikt att återkomma till denna fråga.

Nu ska jag snart bege mig mot Ronneby för att återigen diskutera ett eventuellt övertagande av hemsjukvården, tillsammans med övriga kommuner och landstinget.