onsdag 7 december 2011

Socialdemokraterna i Blekinge har ökat förtroende

Klockan är nitton men det känns som midnatt, det har varit mörkt nästan hela dagen.

Alarmet tjöt olidligt högt allt för tidigt i dag. Näringslivskontoret hade bjudit till frukostmöte med start 07.30. Det blev en bra diskussion med förbundschefen som svarade bra på de frågor och den kritik som framfördes.

Jag tror att vi behöver fler liknande diskussioner men det var en bra start!

Därefter åkte jag mot Karlskrona för möte med regionala turismaktörer. Som vanligt blev det mycket mycket diskussioner om stort och smått. Men också glädje och positivt engagemang för att lyfta Blekinge. Det är ett härligt kaxigt och kompeteng gäng!

Redan nu kan jag avslöja en liten teaser... det blir en Turismgala i mars. En gala med priser och mingel och mat och kanske en och annan frasande klänning. Galan går av stapeln i mars på länets fenomenala konferenshotell Ronneby Brunn. Mer om detta senare förstås...

Nu sitter jag mol allena i Stadshuset och har mycket arbetsro för att beta av den ena högen efter den andra på mitt skrivbord. Det känns bra. Men jag medger, om än lite gnälligt, att jag är redan trött på mörker.

Just idag har det varit väldigt populärt att tala om opinionsmätningar, särskilt då SCBs stora undersökning som släpptes idag kl 09.30.

Socialdemokraternas siffror har ju sett bättre ut. Det går inte att förneka. Och om det är det många som har "tyckt", inte minst högermänniskorna gillar förstås att påminna om detta faktum.

Därför kan jag inte låta bli... att glädjas en smula över siffrorna i Blekinge. Och om ni inte själva har fördjupat er i dem så ska jag hjälpa er över otåligheten.

Socialdemokraterna i Blekinge har ökat som "bästa parti"

(november 2010 jämfört med november 2011)

från 38,7% till 41,6%

Moderaterna i Blekinge har minskat som "bästa parti"

från 30,1% till 22,7%

Ojdå måste de tänka - Moderaterna i Blekinge, vad gör vi för fel när det går så bra för Moderaterna i resten av landet?

Och vi Socialdemokrater i Blekinge är förstås stolta över att vi har fortsatt högt förtroende.

Källa: SCB