onsdag 30 november 2011

Denna dag

Dagen började med att jag snurrade runt och letade efter bilnyckel. Till sist hittade jag den, i bilen - i tändningslåset, men bilen var låst.

Nåväl. Dagen har sedan avlöpt, trots allt, utan större intermezzon.

Jag hade ett bra möte med representanter för Startveven - Sölvesborgs motsvarighet till nyföretagarcentrum, där finns mycket kraft, kompetens och engagemang som ska tas tillvara på bästa sätt.

Därefter träffade jag ordförande för stugägarföreningen i Norje, vi har en del gemensamma frågor att diskutera. Dessutom är det en ny ordförande som var trevligt att stifta bekantskap med.

Vid lunch var det dags för en, visserligen trevlig lunch - men ändå vemodig. Det var dags att säga tack till vår tekniske chef, Kalle Sjölin, som nu har bestämt sig för att ta långledigt (pension) och som arbetade sin sista dag.

Trots att jag hade tänkt säga massor av kloka och fina saker, så gick det inte så bra. Jag tycker det är så himla tråkigt att säga farväl till människor jag tycker om, så det var i princip det enda jag kunde säga.

Kalle har varit en oerhörd tillgång för kommunen, och för mig, hans kreativitet har ofta löst komplicerade historier på ett bra sätt. Och hans humor och finurlighet har gjort att jag fått en personlig relation till honom som jag nu kommer att sakna oerhört mycket. Naturligtvis unnar jag honom och hans familj att få vara ledig. Men han kommer att fattas.

Efter detta vemodiga så försökte jag jobba igenom några saker men tiden rann iväg så det blev dags för nya äventyr.

Nu är det nämligen dags för oss som är huvudmän för Sölvesborg-Mjällby Sparbank att samlas.