torsdag 27 oktober 2011

Positivt förslag från invånare

Jag sitter i Stadshuset och smaskar. Nyss var jag inne i kommundirektörens rum och stal en Rollokola. Han har gått hem och han läser inte min blogg så han kommer aldrig få veta.

Dessvärre är jag nu sugen på en till.

Och kaffe.

Det finns en kaffeautomat där nere, men den vill kommundirektören ta bort för att den inte går ihop sig. Bland annat därför är det inte mer än rätt att jag tar hans kolor.

I går fick jag ett brev från en medborgare, med en synpunkt och förslag.

Det är väldigt trevligt med de där små förbättringsförslagen.

Han ansåg att rådhuset vid Stortorget (där Sölvesborgshem idag har kontor) ser väldigt tråkigt ut eftersom alla fönster på bottenplan har svart nedrullad solskyddsfilm. Vilket gör att man endast ser svarta hål när man går förbi. Huset har ett kulturhistoriskt värde och borde tillföra centrum mer.

Ett av hans förslag var att flytta in rullgardinerna, fönstren gömmer nämligen väldigt breda fönsterkarmar invändigt. Och använda fönstren för små utställningar, antingen om huset eller något annat, och belysa dem vackert.

Då skulle det bli ljust och trevligt där om kvällarna och dessutom skulle det tillföra centrum ytterligare värde.

Utmärkt förslag tycker jag! Och skickade dem vidare till Sölvesborgshem VD och hoppas på att han också tycker det och vill genomföra.

Ytterligare en positiv händelse från gårdagen var ett företagsbesök jag gjorde hos Hjalmarssons. Ett av våra företag som fortsätter gå bra och därför har kunnat nyanställa. Jätteroligt och väl värt att rapportera om i tider där många andra rapporterar om kris och neddragningar.

Jag träffade också Daniel från en lokal webbyrå. Han och hans kollegor borde också ha en ljus och positiv arbetsmarknad framför sig nu när vi kanske mer och mer tänker på säkerhet på internet men också på den ökande internethandeln och marknadsföring via webben.

Det är väldigt stimulerande för mig att få samtala med företrädarna för det lokala näringslivet, höra om deras vardag, vad som drev dem till att starta eget företag (fantastiska berättelser ibland) och vad entreprenörskap betyder för dem. Jag lär mig mycket och tar med mig erfarenheterna.

För övrigt har jag fått många kommentarer och tillrop angående vår nye näringslivschef. Än så länge har de enbart varit positiva. Kul!