tisdag 25 oktober 2011

Petzälls Twitterkonto

Jag har haft förmånen till ännu en lång och intensiv dag. Mest har jag förstås suttit i möte.

Likväl har det inte undgått mig vad som hänt med före detta Sverigedemokraten Petzälls Twitterkonto.

Därför blev jag lite förvånad när Jimmie Åkesson dök upp till dagens kommunstyrelsesammanträde, har du tid att vara här, frågade jag. Vilket han alltså inte hade. Till sist fick han avvika, för att ta hand om supportrarna, svarade hans ersättare i Ks.

Det är en mycket intressant historia det här. Inte alls för att Petzäll har varit aktiv Sverigedemokrat. Det är mer ett tyvärr på det, för det riskerar att dränka det intressanta.

Jag tror personligen inte Petzäll är ansvarig för inläggen, men för mig är inte avsändaren lika intressant som själva historien.

Jag vill däremot veta, är uppgifterna korrekta? Har Sverigedemokraterna haft tillgång till dessa uppgifter som anges? Hur kan vi får svar på detta?

Och om det inte är Sd, utan någon utanför partiet, som gjort intrånget och sedan vidareförmedlat uppgifterna. Med eller utan mandat från Sds partiledning, vem/vilka är skyldig då?

Och om uppgifterna är helt falska, om att Sd fått dessa uppgifter, så är händelseförloppet lika intressant ändå.

Hur hanteras källskyddet, vilka uppgifter har hamnat i orätta datorer, vilka personer sitter och svettas idag med Wikileaks i färskt minne.

Det är olagligt med dataintrång.

Det är olagligt att förmedla någons uppgifter utan medgivande.

Det är olagligt att avslöja källor.

Och även om jag tidigare skrev att själva datahackaren är mindre intressant än allt det andra, så är det förstås också intressant. Vem är personen och i vilket intresse har denne agerat och vad har man, eventuellt, fått i utbyte av information.

Ja jösses vad mycket frågor det finns.

Bara denna enskilda fråga skulle kunna få mig att sitta i studiecirkel ganska många timmar och bara diskutera.

För övrigt har Kommunstyrelsen idag hanterat budget för 2012 och anställt en ny medarbetare. Mer om det imorgon.

Imorgon är för övrigt en ny spännande dag, jag träffar en datahackare... eller jag menar en wedesigner. Jag ska dessutom få träffa Lärarförbundets ordförande Eva-Lis Sirén och dessutom ordförande på lokal nivå Mikael Asper. Eftermiddagen ägnar jag företagsbesök.