onsdag 26 oktober 2011

Ny näringslivschef i Sölvesborg

Jag är på väg till en träff med lärarförbundets ordförande Eva-Lis Sirén, även ordförande på lokal nivå Mikael Asper är med. Det blir förhoppningsvis intressanta diskussioner.

Apropå intressant så anställde vi igår en ny näringslivschef.

Håkan Andersson heter han och bor i Sölvesborg.

Med sin varierande bakgrund, bland annat inom utbildningsvärlden och som marknads- och affärsområdeschef, hoppas kommunen att Håkan nu blir en stor tillgång i det framtida näringslivsarbetet.

Håkan Andersson föddes 1961, växte upp i Valje (Fiskaretorpet) och bor numera i Falkvik i Sölvesborg. Han är en aktiv föreningsmänniska och har haft styrelseuppdrag bland annat i handbollsklubben H78 och fotbollsklubben SGIF.
Håkans karriär startade med officershögskola, men han gick ganska snart över till en civil karriär och utbildade sig istället till lärare. Under ett par år arbetade han som mellanstadielärare i Bromölla, följt av tjänsten som rektor i Svängsta.
På senare år har Håkan arbetat som utbildningsansvarig och marknadschef för EC-gruppen i Svängsta. Kund- och marknadsansvarig, distriktschef och regional säljchef för Previa i södra Sverige kan han också skriva på meritlistan. För närvarande har han rollen som affärsområdeschef för BTJ (Bibliotekstjänst) i Lund.

De som har haft förmånen att intervjua och rekrytera Håkan, beskriver honom som en mycket seriös, produktiv och trevlig person.

Några av hans första uppgifter som näringslivschef kommer att bli att lära känna näringslivet och dess företrädare, införandet av ett näringslivsråd och arbetet med en tydlig näringslivsplan.

Håkan börjar sin tjänst i Sölvesborgs kommun runt månadsskiftet januari-februari 2012.

Välkommen hit!