lördag 22 oktober 2011

När andra lägger ned investerar vi i nya skollokaler

I dagens Sydöstran kan man läsa att skolföräldrar är besvikna på Heléne Björklund.

Sydöstran

Oj vad har jag nu gjort tänker jag ju förstås... det är mig som person man är besviken på, enligt rubriken, och det är alla "skolföräldrar" (?).

Av artikeln framgår att det är föräldrarna på Hjortakroksskolan som är besvikna på mitt svar, att de vill att ventilationen på skolan åtgärdas omgående och att jag svarar att de måste vänta.

Brevet från föräldrarna till mig kan ni läsa här

Svaret från mig till föräldrarna kan ni läsa här

Sammanfattningsvis är det så att skolan ska byggas om och byggas ut under nästa år. Arbetet ska påbörjas till våren och ventilationsarbetet kommer att prioriteras.

Att påbörja arbetet med ny ventilation nu, och göra om allting om ett halvår är inte rimligt. Det tror jag faktiskt att alla håller med om.

Varje vecka läser vi nu om skolnedläggningar, besparingar i skolan och andra bekymmer i våra grannkommuner och runt om i landet.

I den här kommunen bygger vi ut Hjortakroksskolan, bygger ny förskola i Mjällby och bygger om Högtofta skola. Samtidigt som andra kommuner stänger och drar ner.

Men det är väl helt enkelt för osannolikt för Sydöstran att berätta om det. Det blir en bättre rubrik, med inbyggda negativa känslor, helt enkelt när rubriken är"Skolföräldrar besvikna på Heléne Björklund".

I Sölvesborg investerar vi just nu mer än någonsin i skollokaler - det är vi stolta över!