tisdag 21 juni 2011

Haveri

Jag är just nu med om det ena haveriet efter det andra.

Och jo, jag inser att det inte är aktuellt att använda ordet katastrof. Att det handlar om rent materiella ting och inget som är världsligt.
Men det försvårar och begränsar min tillvaro.

Ni kanske tror att jag beskriver känslotillståndet efter Mjällby AIFs förlust i lördags?

Nej inte alls.
Men det var verkligen tråkigt att lördagskvällen blev just så tråkig.

Söndagen skulle dock bli ännu värre.

Min mobiltelefon drunknade och bestämde sig för att somna in, ännu vet jag inte om den är medvetslös eller död. Efter mer eller mindre seriösa tips har jag lagt den i ris och om ni vill idiotförklara mig för det så kolla här!

Utan mobiltelefon kan man förstås leva ett någorlunda drägligt liv ändå, om det inte vore för att kommunen just i förra veckan bestämt sig för att helt avskaffa alla fasta telefoner och nu endast använda sig av mobil telefoni. Det finns alltså ingen annan telefon. Och om det inte vore för att jag inte kan ett endaste mobilnummer längre, endast till mamma och pappa (eftersom de behåller sina gamlagamla nummer).

När jag så kom till mitt kontor igår, utan mobil och utan några mobilnummer, så håller vi samtidigt på att migrera datorplattform. Vilket innebar att datorn var otillgänglig under en tid och när den sedan var tillgänglig så kände jag inte alls igen mig längre.

OCH... alla kontakter och grupper som jag tidigare haft - var borta.

Så... jag försöker hanka mig fram, på åttiotalsvis. Det går. Men det är svårt.

Det kommer SMS och samtal på min lånetelefon från "okänt nummer".
Och jag är ledsen om jag svarar konstigt och börjar varje svar med "Vem är du?"

Nu får det vara slutgnällt för idag.

Det finns i alla fall något positivt i dessa haveri.
Alla ni som har retat mig för min "manuella kalender" -Ååhh vad jag är glad för att jag inte hade kalendern i mobilen. När någon av er drabbas av drunknad mobil och datorhaveri på samma gång. Då ska jag inte säga ett ord om att ni också blev av med kalender.... vips.


...förresten, nämnde jag att även plattången har havererat...???