måndag 23 maj 2011

Uppdatering

Jag har försummat den här bloggen. Det är jag inte så stolt över. Men jag blir glad när människor påpekar att de undrar varför jag inte bloggar. Det finns några stycken som vant sig vid att veta vad jag gör om dagarna, och kanske också något om vad jag tänker. Det känns bra när de efterlyser mina uppdateringar.

Här kommer en efterhandsuppdatering:

Det är budgettider nu och mycket av min tid går åt till att försöka få ihop en offensiv budget som samtidigt ska vara återhållsam och ansvarsfull. Budgeten ska förankras både i den egna partigruppen och med samarbetspartierna. Det blir mycket diskussioner. Ta och ge. Kompromissa. Lyssna på viktiga synpunkter. Allra bäst blir en budget om vi kan bli överens över partigränserna.

I torsdags satt vi i budgetdiskussioner fram till midnatt! En stor eloge till alla fritidspolitiker som lägger så mycket tid och engagemang för att utveckla Sölvesborg, och nästan aldrig får någon uppskattning för sitt engagemang!

I fredags var jag i Karlskrona på partidistriktets verkställande utskott. Tunga punkter på dagordningen var förstås Landstinget. Men också framtida regionindelning. Det rör på sig i den frågan, och precis som jag hela tiden trott och hoppats så håller nu Moderaterna i Skåne på att ompröva sin tidigare inställning till nya kamrater i en framtida regionbildning.

I lördags var jag vigselförrättare till ett makalöst tjusigt par som vigdes vid Slottsudden. Det var 150 gäster och alla var så vackra så jag hade svårt att koncentrera mig på det jag skulle. Brudparet hade ingångsmusik till Metallica och en av låtarna som framfördes under ceremonin var Thåströms "Som Eld". En av mina favoriter. Det var fint. Och jag hoppas verkligen att brudparet och alla gäster fick en bra fest efter vigselakten och att de ska leva lyckliga i hela sitt liv.

I söndags prioriterade jag trädgårdsarbete. Det är verkligen eftersatt här hemma. Och andra plikter gjorde att jag inte fullt ut kunde ägna mig åt trädgården förrän det blev kväll. Då kom också åskan och regnet. Men jag drog på mig regnställ och bästa humöret och gick ut grävde som besatt. Det är nog mitt rätta element. Dyngblöt, lergeggig och lycklig med händerna i blöt jord.

Idag har dagen fyllts av olika sammanträden. Bland annat så har vi haft turistråd där vi träffat företrädare för Träffpunkt Listerlandet. Det framfördes idéer om att bolagisera turismen i Sölvesborg. En intressant tanke som tål att tänka vidare på.

Sen blev det budgetarbete igen innan det var dags att åka till Strandvallen. Och det blev en bra avslutning på dagen. Sol, härlig publik och vinst med 3-0 !