torsdag 5 maj 2011

Inlåst på rummet

Idag har jag suttit på mitt rum i Stadshuset i princip hela dagen. Så vill jag inte ha det.

Men just idag har mötena avlöst varandra.

Förmiddagen tillbringade jag tillsammans med kommunalrådet i Bromölla - Åke Hammarstedt, vi pratade förstås om de stora varsel som lagts från Nymölla bruk och hur vi kan hjälpas åt att hantera arbetslösheten i vår gemensamma arbetsmarknadsregion.

Det är en tuff utmaning som man måste vara ödmjuk inför.

Vi diskuterade också gymnasieskolans budget för 2012. Gymnasieskolans stora ungdomskullar försvinner och därför minskar elevunderlaget drastiskt. Ekonomin måste förstås hänga med, alltså måste pengarna fördelas annorlunda - vilket innebär att budgeten minskar. Kostnaden per elev ökar däremot i gymnasieskolan.

Jag har också suttit i andra möten under dagen där vi har diskuterat bostadsområden, företagsområden, detaljplaner och festivalområde.

En hel dag på mitt rum - men med olika stimulerande samtal med olika personer.

Men nu är det nog dags att jag lämnar det här rummet och går ut och visar mig någon annanstans.