onsdag 2 mars 2011

Snart sömn

Oj, det blev en lång dag. Den har dessutom varit berikande och innehållsrik.

Ett axplock från dagen; pressinfo, sammanträde med regionstyrelse, utbildning, regiondiskussion, Valjeviken, årsmöte med förening, fotboll och politik och massor av annat...

Det är inte särskilt många principer jag har. Men en har jag, och den försöker jag verkligen hålla mig till.

Den är väldigt enkel: "Det som står i almanackan - det gäller"

Det innebär alltså att om jag har lovat en näringslivsföreträdare att besöka hans företag den 25 mars, då gör jag det, även om det råkar komma en partikongress i Stockholm detta datum.

Eller om jag har lovat en förening att leda deras årsmöte den 7 april och det erbjuds en bolagsstämma på annan ort, då håller jag mitt löfte till föreningen.

Det blir enklast så för alla parter. Om jag ska börja ändra i min almanacka och göra nya prioriteringar så får det konsekvenser för så många andra.

Jag har exempelvis redan lovat PRO att jag ska komma på ett av deras möte i januari 2012. Ja, 2012. Om jag lever och har hälsan så kommer jag att gå dit då.

Förmodligen.

Det händer naturligtvis vid enstaka tillfällen att det måste stuvas om. Men väldigt sällan faktiskt. Och det blir enklast så, att hålla sig till det som står i almanackan.

Ikväll har jag tackat nej till två andra evenemang, med all säkerhet väldigt trevliga och intressanta, men jag var redan bortlovad. Det ena evenemanget var en middag på residenset med anledning av att civil- och bostadsministern Stefan Attefall besöker Blekinge. Det har jag blivit kritiserad för, men jag tycker det är en rätt bra princip faktiskt. Att hålla sig till det man lovat. Vad tycker ni?

Nu är klockan snart midnatt och jag ska sova lite, snart är det dags att ge sig iväg igen. Två dagars internat i Karlskrona väntar.

Natti!