onsdag 30 mars 2011

På tåg igen

Kongressen är slut. Och jag är på väg hem.

Eller him som vi säger där jag bor.

Kongressen gick bra och den största behållningen var mötet med människorna. Partivännerna.

Igår hade vi gruppmöte och gästades då av nyvalde partiledaren Håkan Juholt. Han frågade om jag höll koll på Uffe (Lundell) och jag försäkrade honom att jag har koll på både Lundell och Sölvesborg så han kan fokusera på helt andra saker.

Jag blir nervös av Stockholm och är därför glad att jag nu sitter på tåget igen.

Eftersom jag är där så sällan så hittar jag inte. Och jag har inte inbyggt i mig åt vilket håll jag ska gå. Som alla andra verkar gå.

Alla hittar väl till Centralstation liksom. Särskilt om man befinner sig bara några hundra meter därifrån. Men om jag går utifrån en byggnad med fyra sidor så har jag ingen aning om vilket håll jag ska orientera mig. Denna gången följde jag efter en kvinna med resväska som såg väldigt stressad ut. Jag tänkte... så stressad är man inte om man kommer från Centralstation på väg mot ett hotell, men däremot om man håller på att missa ett tåg. Så jag halvsprang efter henne och kom fram.

45 minuter för tidigt men det kunde varit värre.

På Centralstation satt jag med öppen mun (tror jag) och kollade på människor. Vackra och fula.

Jag känner mig lite lätt paranoid när jag sitter och pressar mina väskor hårt mot benen. Eftersom alla säger "Det är inte som himma" och syftar på att man inte kan lita på Stockholmare så ser jag potentiella tjuvar och överfallare överallt. Men egentligen tror jag att alla jag såg var ganska goda människor som inte var ett dugg intresserade av mina väskor.

I den ena väskan finns för övrigt en nyköpt kjol. Tur att den inte blev stulen.

När jag överväldigades av Åhlénsbyggnaden så funderade jag också på om man inte blir olycklig av att shoppa i sådana "butiker". Det finns ju liksom hela tiden mer att köpa. Vackrare, dyrare eller kanske billigare på nästa våning, eller runt hörnet. När jag gick ut med min kjol så undrade jag samtidigt hur många jag missade.

Jag fortsätter att handla himma istället.

Nu åker jag tack och lov framlänges, men ändå känner jag mig redan åksjuk. Det kan bli en pärs det här.

Jag får gå till Bistron. Jag såg nyss Lars Stjernkvist gå ditåt. Han som också har mustasch ni vet.