tisdag 1 februari 2011

Vad missar jag nu från Östeditionen?

Jag läser i Sydöstran att det är premiär för en särskild västedition för Karlshamn, Olofström och Sölvesborg, och en särskild östedition för Ronneby och Karlskrona.

Jag har inte märkt någon större skillnade mot hur tidningen såg ut igår och i förra veckan, men jag vet ju inte vad jag missar. Jag tror faktiskt inte jag vill ha någonvästedition, jag vill inte missa något som man får läsa i Ronneby och Karlskrona och jag vill inte att Ronnebyläsarna ska missa något från Sölvesborg. Fick jag önska något så önskar jag istället att våra Blekingetidningar skulle omfatta Kristianstad och Bromölla också. Inte istället. Utan också. Men det är ju utifrån mina behov.

Jag läser också att Miljöpartiet vill ha tillbaka sitt mandat från miljöpartisten som var första namn men hoppade av efter första kommunfullmäktigemötet och blev politisk vilde.

Det är att ha låg moral och ett dubbelsvek, både mot sitt (fd) parti och mot väljarna. Man lånar sina politiska uppdrag av det parti man företräder. Om inte partiets politik smakar bra längre, då lämnar tillbaka sitt uppdrag till partiet. Det är min bestämda uppfattning. Men det är upp till var och ens moral. Och vilden i Ronneby har uppenbarligen ingen sådan.