fredag 25 februari 2011

Tidsbrist

Det finns så mycket jag borde skriva om men jag tar mig inte tiden. Därför blir det så här torftigt.

Annars skulle jag ha skrivit ett intelligent och utvecklat inlägg om Libyen, Egypten och Tunisien och galna män och svenska missnöjespartier.

Jag skulle också gärna vilja skriva lite mer om att vi klättrar uppåt på Lärarnas Riksförbunds skolranking. 2010 hamnade vi på plats 39 (av 290 kommuner), samtidigt som jag vill gratulera Olofström till en sjundeplacering! Grattis. Jag hoppas att våra skolpolitiker och tjänstemän åker på studiebesök till grannkommunen för att bli ännu bättre

Nedan följer hur länets kommuner placerade sig på denna lista, 2009 års placering inom parantes:

Karlskrona: 170 (181)

Ronneby: 217 (111)

Karlshamn: 134 (128)

Olofström: 7 (21)

Sölvesborg: 39 (77)

Och om jag hade haft tid så kunde jag också ha utvecklat mina tankar om reportaget som Dagens Samhälle hade i gårdagens tidning, om politikernas "låga" arvode jämfört med de kommunala cheferna.

Eller om ekonomistyrningen i Sölvesborg.

Det borde också skrivas några kloka ord om de som väljer att tillbringa sina dagar vid stationsområdet, som skapar så mycket oro och otrygghet. Jag skulle gärna vilja få igång en diskussion om hur vi kan göra något annat.

Någon gång ska jag också ta mig tid och utveckla mina tankar om att det nu finns 126 st barn som lever med föräldrar som uppbär socialbidrag. År 2004 var det 31 st barn. Om denna ökning ska jag så småningom skriva och vad det får för konsekvenser.

Jag skulle också mycket gärna berättat om mötet vi hade igår om Ljungaviken - men nu hinner jag bara berätta att det går framåt minsann.

Detta och mycket mycket skulle jag gärna skriva om, men nu kan jag bara kort konstatera att jag just nu måste köra om jag ska hinna i tid till Karlskrona och styrelsemöte med Almi.

Jag är tillbaka i Sölvesborg i eftermiddag, ha en fin dag!