lördag 12 februari 2011

Stilla lördag

Igår var en mycket angenäm fredag. I sällskap med oerhört trevliga människor lyssnade jag på en intim spelning med Caj Karlsson.
Det var en väldigt bra spelning. Men jag tycker att delar av publiken verkade något otacksam när man satt och skrattade och pratade högt under hans framträdande. Varför köper man en ganska dyr biljett om man ändå inte är intresserad?
När klockan närmade sig midnatt hade Caj spelar klart och SDs partiordförande hade anlänt till lokalen, vilket förstås vållade lite tissel och tassel.
Någon föreslog ett socialt experiment. Nämligen att bjuda hem Caj Karlsson, Jimmie Åkesson och en journalist som fanns i lokalen. Intressant tänkte jag.
I sista stund backade Caj ur, vilket säkert var klokt med tanke på hans bakgrund och erfarenheter. De andra tackade ja.
Så då befann vi oss plötsligt i ett vardagsrum med Jimmie Åkesson, en konstnär, en journalist, ett antal musiker och intellektuella personligheter.
De spännande diskussioner och spänsten uteblev dock. Det var ganska artigt och förutsägbart. Och ingen sa något oväntat och ingen blev förbannad och ingen blev övertygad om något som man inte varit övertygad om tidigare på kvällen.
Så gick det med det.
Lite antiklimax kanske och väldigt onödigt tycker jag idag när jag förtvivlat önskar att jag hade fått mer sömn i mig innan det blev dag igen.