lördag 26 februari 2011

Lönepolitiken börjar märkas

Sölvesborgs kommun jobbar målmedvetet för att vara en attraktiv arbetsgivare.

Flera som vill vara roliga eller som är bittra skulle direkt kontra med "Det märks inte".

Jag träffar väldigt många som inte är nöjda med sin arbetssituation, det kan vara lönen, chefen, avståndet till arbetsplatsen, arbetskamraterna, arbetsmomenten, sysselsättningsgraden... ja det finns faktiskt en hel del som kunde varit bättre för den enskilde.

Och jag ser det också på Facebook, jag förstår inte hur man vågar, men där finns en del som skriver raljerande synpunkter på sin arbetsgivare. Jag vet inte varför man gör så. Det är kanske inte direkt så att nuvarande arbetsgivare kommer att försöka omplacera eller säga upp kritiserande personal. Men tänk om man vill byta arbetsgivare, söka nytt jobb, och den nya arbetsgivaren kollar de sociala nätverken. Nä. Då får man nog inget nytt jobb.

Eller föreställ er att personalen i en klädesaffär skriver på Facebook att cheferna är helt obegåvade när det gäller mode, att de säljer fula och dyra kläder som ändå ingen vill ha och att kaffet i fikarummet smakar piss. Kan ni föreställa er det? Nej. Tack och lov.

Nu skulle jag ju inte snöa in på det utan berätta om att Sölvesborgs kommun arbetar aktivt för att vara en attraktiv arbetsgivare, både vad det gäller trivsel, kompetens och lön.

Här ser vi nu att vår medvetna lönepolitik börjar synas. Det är bra!

Sydöstran: Lägst löner i Karlskrona, högst i Olofström och Sölvesborg!