torsdag 9 december 2010

Buss 558

Jag har fått en del frågor om buss 558 Kristianstad-Sölvesborg

Precis som många andra fick jag beskedet via lokalpressen att Skånetrafikens förändringar innebär att direktbussen 558 inte längre kommer att gå mellan Kristianstad-Sölvesborg.

Jag har inte deltagit i några överläggningar kring detta och har inte blivit tillfrågad om hur Sölvesborgs kommun ser på denna förändring.

Blekingetrafiken har däremot deltagit i förhandlingar med Skånetrafiken och resultatet av förhandlingarna är då att denna buss ska dras in, men istället blir det andra förbättringar för resande från Sölvesborg exempelvis direktbuss till Olofström och ytterligare fyra turer per dag till Bromölla.

Detta hjälper förstås inte dem som idag pendlar med direktbussen. För de som inte bor eller arbetar nära Järnvägsstationen blir det sämre service, det är helt uppenbart. Inga hållplatser är indragna, men det kommer att kräva byten och det innebär sämre förutsättningar. Det fattar vem som helst.

Skånetrafiken menar att det inte drabbar särskilt många resande och att det sammantaget blir bättre förbindelser västerut för oss i Sölvesborg. Men det hjälper ju inte de som blir drabbade av denna förändring.

Det här är väldigt svårt för mig, och för Sölvesborgs kommun, att påverka. Men jag ska uppmärksamma Blekingetrafiken på det missnöje som har framförts till mig.