tisdag 2 november 2010

Rör inte min kompis

I dag har det påstådda "kriget" mellan mig och en ledarskribent nått nya höjder.

Oj oj oj. Tänk att en journalist ska behöva utstå att få kritik, och att någon framför att han hade fel uppgifter. Och dessutom publicerar denna kritik på en blogg. Aj aj vilka ömma tår. Och hela mediasverige verkar ställa upp på led. -Ajabaja, Inte skälla på vår kompis!

Och Lars Kriss han fortsätter hävda att han anser att vi politiker i Sölvesborg ägnar oss åt fel frågor. Han tycker att vi ska angripa ungdomsarbetslösheten och näringslivsklimatet istället för att besluta om obligatorisk cykelhjälm för anställda.

Och om det nu hade varit så att vi hade lagt tid på att diskutera cykelhjälm för anställda, istället för att diskutera strategiskt viktiga och stora frågor, så hade jag hållt med honom i varenda stavelse.

Men jag tror inte att Lars Kriss vet, eller ens är intresserad av att veta, hur mycket tid vi ägnar åt de stora svåra utmaningarna för vår kommun. Att vi har avsatt två miljoner i vår kommunala budget för att komma tillrätta med ungdomsarbetslösheten, som egentligen är statens ansvar. Men som staten helt glömde bort. Eller hur vi organiserar den nya arbetsmarknadsenheten som ska arbeta med att få ut de arbetslösa som står längst ifrån arbetsmarknaden.

Det är mycket som Lars Kriss inte vet och som jag tycker att han borde ha kollat upp innan han påstod hur det ligger till. Åtminstone om han har den minsta respekt för sitt arbete och för sina läsare. Om han inte bara vill vara en raljant och lite humoristisk skribent som "spetsar till det" och är fyndig.