torsdag 28 oktober 2010

Pirater och S-kvinnor

Onsdagen tillbringade jag först på ögonmottagningen i Karlshamn tillsammans med min yngste son och därefter i hans förskoleklass för att förklara varför han måste ha glasögon och lapp för det ena ögat.

Det är förstås inte så kul, tycker Ludde i alla fall, att komma till den nya skolan och de nya kompisarna med lapp för ögat.

Men när jag hade förklarat för hela klassen varför han måste ha den, och hur det kunde bli annars och framförallt varför alla pirater har lapp för ögat så tror jag nog ändå att det ska gå bra. Det blev i alla fall många kloka inlägg i den diskussionen. Och vi lämnade kvar en hel hög med lappar så att klasskompisarna kan prova på, om de vill.

Onsdagskvällen tillbringade jag med ett stort gäng glada och trevliga S-kvinnor från Bromölla. Vi har såklart mycket att lära och mycket att diskutera. Den där länsgränsen som råkar ligga mitt mellan Sölvesborg och Bromölla gör tyvärr att även partidistrikten avgränsas just där och att det inte finns något organiserat samarbete.