fredag 15 oktober 2010

En kväll med Företagarna

Det blev en riktigt trevlig och lyckad företagskväll i går som arrangerades av Företagarna.

En buss med 46 personer gjorde sitt första stopp på väg ut till Mjällby, där fick Örjan berätta om hur han som Lantbrukare nu också investerat i vindkraft. Vi fick veta allt vi ville om vindkraft och också gå in i verket.

Anders Nilsson från Blekinge Offshore berättade om status för den stora havsbaserade vindkraftpark vid Hanöbukten som planeras. Ett mycket spännande och viktigt projekt!

Därefter åkte vi till Hörvik för ett besök hos Stefan Nordgren som blev årets Företagare i Sölvesborg. De hade produktionen i gång, så vi fick se hur tillverkningen av lastpallar går till. Det produceras 1 miljon pallar om året i den fabriken eller ca 4000 st om dagen! Helt otroligt! Det måste bli rätt många lastbilstransport om dagen som kommer till- och från Hörvik och kör på Nordgrens grusväg...

Sista stoppet gjordes vid SPR i Mjällby. Där Jörgen Martinsson berättade och svarade på frågor om Listerlandets pälsdjursfarmer. Det blev en hel del Mjällby AIF också eftersom samme Jörgen också är ordförande där. Det bjöds på god smörgåstårta och det var sen kväll när bussen tog oss hem igen.

Tack för en mycket trevlig kväll!