torsdag 28 oktober 2010

En kaotisk tid

Det är en hetsig, och på många sätt kaotisk, tid just nu.

Efter valet, när jag trodde att det skulle bli något lugnare, har allt rullat på på på, så fort och så mycket så att jag inte ens hinner uppdatera mina bloggar.

Jag vet inte om det har funnits en enda vardag utan långt kvällsarbete.

Nu sitter jag fortfarande här på mitt tjänsterum i Stadshuset och försöker hinna ikapp. Just nu, åtminstone innan jag bestämde mig för att pausa med ett blogginlägg, så justerar jag protokoll.

Det finns de som tycker att min blogg är alltför självupptagen och mest handlar om mig själv och min vardag. Och det finns andra som tycker det är intressant att veta vad jag gör om dagarna. Och för den första kategorin får jag då komma med den enkla uppmaningen att helt enkelt läsa någon annans blogg. Och för den andra kategorin ska jag nu uppdatera lite om vad som hänt de senaste dagarna.

I måndags hade vi mandatperiodens sista kommunfullmäktige. Det var högtidligt och lite vemodigt att avtacka människor som funnits i politiken under väldigt många år och som nu har ställt sina platser till förfogande för nya förtroendevalda.

Sven-Inge Antonsson (C) är en av dem. Sven-Inge är en person som jag, såklart, har haft en hel del politiska duster med. Så måste det vara inom politiken. Men som person är Sven-Inge en riktig hedersman som jag uppskattar och respekterar väldigt mycket. Och vi har haft många trevliga, lättsamma och konstruktiva diskussioner utanför sammanträdesrummen under årens lopp. Jag kommer att sakna honom mycket.

Många leende väcktes när Sven-Inge berättade om sitt allra första kommunfullmäktigemöte 1979, då man endast valde kommunfullmäktiges presidium. Det där är en intern diskussion som vi haft de senaste veckorna, huruvida man ska - eller inte ska, ha ett sådant kommunfullmäktigemöte.

Ännu fler leende sprack upp när han berättade om de första politiska besluten han fick vara med om, det handlade om investeringar på Strandvallen eftersom Mjällby AIF förväntades gå upp i allsvenskan. Och DET är en diskussion som vi har fått leva med sedan dess.

Kvällens stora beslut var annars att klubba igenom översiktsplanen. Denna översiktsplan som vi arbetat med i fyra år. Samtliga politiska partier har varit delaktiga i arbetet, som sig bör när det gäller viktiga strategiska framtidsfrågor, och jag har uppskattat arbetet och engagemanget oerhört mycket.

Jag är mycket medveten om att det inte är enkelt för förtroendevalda som ska förena fritidspolitik med heltidsarbete, att arbeta politiskt med så här stora frågor. Men de flesta har verkligen ansträngt sig och gjort ett stort och viktigt arbete!