torsdag 28 oktober 2010

Denna fantastiska dag!

Det börjar bli sent. Det är kolmörkt ute och väldigt tyst och ensligt här i Stadshuset. Min familj har åkt till Helsingborg för att se Mjällby AIF spela cupmatch, jag sitter här och är hungrig och kaffesugen.

Det skulle gå att finna anledningar till missnöje. Faktiskt.

Men jag vill istället berätta att det här har varit den bästa dagen på länge. En helt fantastisk dag. Fantastisk.

Morgonen började (som den ofta gör för mig) i badkaret, därefter tidningar i dag tre till antalet eftersom Dagens Samhälle dimper ner på torsdagar. Från kl tio fick jag återigen uppleva särskolans enastående show: Mellan natt och dag!

Så här berättade SVT för ett par dagar sedan:

Det går inte att beskriva den positiva energi som sprids genom dessa elever och all berörd personal. Därför försöker jag inte ens.

Jag vill bara konstatera att de gör ett oerhört jobb och vi andra får bara sitta och njuta.

I dag fick jag den stora äran att överlämna en varsin röd ros till alla barn och ungdomar, till musikerna och till personalen. En röd ros kan symbolisera så mycket. Men den ger ändå inte lika mycket tillbaka som vi får av dem. Därför fick de också en gåva av Sölvesborgs kommun. En upplevelse-gåva. De ska få åka och se en show eller föreställning som de själva väljer, där de kan njuta av upplevelsen och få med sig inspiration för sitt fortsatta arbete. Jag hoppas det blir bra.

Det är så många som vill komma och se på särskolans show och jag tycker verkligen att de marknadsför Sölvesborgs kommuns kärnvärde: Värme, närhet, naturligt och engagemang på ett alldeles utmärkt sätt! Tack än en gång alla barn, ungdomar, musiker och personal!

Och som det inte vore nog så fick jag också en utmärkt stimulerande eftermiddag tillsammans med jurygruppen för Ljungavikens arkitekttävling. Jag vill så gärna berätta mer om detta arbete. Det riktigt bubblar i mig. Men jag har tystnadsplikt. Jag kan i alla fall avslöja att det vinnande förslaget ska presenteras den 7 december vid en pampig ceremoni. Ni får hålla er tills dess.

Och nu sitter jag alltså här och justerar protokoll istället för att vara i Helsingborg och titta på fotboll