fredag 3 september 2010

Tack för en trevlig debatt

Det var en jättetrevlig debatt i går kväll mellan oss gruppledare i partierna här i Sölvesborg.

Kd:s företrädare var sjuk, så de kom inte. Sd hörde inte ens av sig men kommer förmodligen att leka offer och berätta den vanliga snyfthistorien om att de aldrig blir inbjudna. C tog det säkra före det osäkra och skickade Sven-Inge Antonsson, en hedersman som jag respekterar mycket, men som avgår nu och lämnar kommupolitiken och kommunfullmäktige. För mig är det märkligt att deras nya gruppledare inte tog chansen att debattera inför de lokala företagarna.

Men vi andra debatterade friskt. Debattledarna Carina Centrén och Monika Andersson var skickliga på att styra upp debatten och försöka få de lokala frågorna i centrum. Det som vi själva kan påverka.

Någon önskade att vi skulle debattera oftare, inte bara i valrörelsen, gärna för mig! Vi debatterar faktiskt varje månad, i kommunfullmäktige, det skulle vara roligt att se lite fler åhörare där. Och där debatterar vi alla frågor, och alla frågor som rör kommunen berör ju också våra företagare.

Men om Svenskt Näringsliv och Företagarna bjuder in oss till en liknande debatt om ett år så kommer jag gärna, då kan ni dessutom utvärdera om de partier som fått majoritet genomför det de lovat!