söndag 12 september 2010

Oj vilken härlig ceremoni jag fick vara med om idag

I dag har jag inte alls helgat vilodagen. Jag startade redan i morse med att vara med när ca 200 människor, som är födda i, eller har anknytning till Rumänien, samlades vid sin nya tomt vid Folkets Hus.

Så småningom ska de bygga en träkyrka på denna plats.

Det var högtidligt och ståtligt och fick internationell uppmärksamhet eftersom två rumänska amassadörer var på plats, både den svenska med placering i Stockholm och den danska med placering i Köpenham. Dessutom var där biskopar och församlingspräster och förstås, massor av andra intresserade människor.

Jag är mycket stolt och rörd över den glädje och tacksamhet som visades under denna dag. Även om jag inte från början var helt införstådd med att detta var en tillställning som varade hela dagen (det började 09.30) så är jag glad över att jag var där. Det var mycket lärorikt och dessutom fick jag mycket god mat.

I morgon är en dag med många aktiviteter så det är nog dags att söka upp kudden nu. Godnatt!