lördag 4 september 2010

Jo - jag ger tillstånd, även till dem som inte har samma uppfattning som jag själv

Ganska många har frågat mig varför jag givit tillstånd till demonstrationen mot pälsdjursnäringen som ska ske här i Sölvesborg i dag.

En del har ställt frågan för att de inte tycker lika som demonstranterna och andra för att de är oroliga för sin egen och andras säkerhet och för att de är oroliga för att det ska bli våldsamma upplopp och skadegörelse.

Ungefär samma frågor fick jag för några veckor sedan när Sverigedemokraterna hade sökt tillstånd för politisk sammankomst i Fyra Årstiders Park.

Låt mig få klara ut detta.

Man söker tillstånd för dessa aktiviter hos Polisen. Det är också Polisen som slutligen säger ja eller nej. Oftast ja förstås. Polisen gör en bedömer säkerhetsrisker och bemannar området efter det.

Sölvesborgs kommun får yttra sig och det är jag som skriver under vårt yttrande.

Jag håller inte med Jimmie Åkesson, inte alls, personligen önskar jag att ingen ville lyssna på honom. Jag står inte ut med hans åsikter och hans politik.

Men jag skulle inte heller stå ut med att leva i ett samhälle där man inte fritt får uttrycka sina åsikter.

Så varför skulle inte demonstranterna i dag ha rätt att få manifestera sina åsikter!?

Ni som inte delar deras åsikter, har ju också rätt att uttrycka era.

Om JAG, för kommunens del skulle svara; nej, ni är inte välkomna här. Vad blir nästa steg? Ska jag förbjuda Jeppe Johnsson och Moderaterna att uttrycka sina åsikter, eftersom jag inte gillar dem eller håller med?

Kanske skulle jag förbjuda alla som har en avvikande uppfattning jämfört med min egen?

Skulle ni stå ut i ett sådant samhälle?

Det skulle inte jag.