måndag 20 september 2010

Grattis Reinfeldt, och TACK Sölvesborg!

Även om det ännu är oklart exakt HUR en ny borgerlig regering ska se ut de närmaste fyra åren så står det fullständigt klart att de borgerliga partierna i Sverige har vunnit.

Jag säger grattis till dem och grattis till svenska folket som har möjlighet att välja. Folket bestämmer, det är demokrati och det är fint.

Mitt parti gjorde ett dåligt val och det kommer att analyseras både fram och tillbaka. Jag undandber mig i detta läget från sådana spekulationer.

I vår kommun behåller vi en rödgrön majoritet. Det är svårt att känna glädje en kväll när Socialdemokraterna gör ett historiskt dåligt val.

Men våra lokala valarbetare ska känna en stor stolthet. Vi har gjort ett fantastiskt val i Sölvesborg och till och med ökat lite, samtidigt som vårt parti i de flesta kommuner minskar.

Våra politiska motståndare - både Moderater och Sverigedemokrater ökar visserligen i Sölvesborg men inte alls lika mycket som på andra platser.

Om jag räknat rätt, och det är jag inte säker på, så är röstsplittringen i Sölvesborg 8,1 procentenheter (alltså skillnaden hur man röstar till riksdag och kommun). Och det kan vara störst - och bäst - i hela landet. Men det vet jag inte ännu.

Helt klart är i alla fall att invånarna i Sölvesborg har betydligt större förtroende, och är mer nöjda, med oss Socialdemokrater i Sölvesborg än vad man är i övriga Sverige.

Stort tack till alla socialdemokratiska valarbetare i Sölvesborg - ni har gjort ett enastående jobb!

Stort tack till alla underbara människor som står på vår kommunfullmäktigelista - ni har tillfört nytt engagemang och ny energi!

Stort tack till alla våra väljare i Sölvesborg som har gett oss förtroende att fortsätta styra kommunen i fyra år, vi ska inte göra er besvikna!

Stort tack till Viveka - du är fantastisk!