måndag 2 augusti 2010

Ojdå Sydöstran

Upprepade gånger har jag frågat ansvarig för ledarsidan i Sydöstran om det verkligen inte finns någon utanför Karlskrona som skulle kunna få förtroendet att skriva en krönika då och då på ledarsidan.

Alltså, inte för att det är något fel på dagens krönikörer, men det skulle vara kul om någon, någon gång, kommenterade politiken och dagarna utanför Karlskrona men i Blekinge. EN gång i månaden kunde man väl i alla fall vara modig nog att prova låta någon från Olofström, Sölvesborg, Karlshamn eller kanske Ronneby skicka in en text. Man kunde ju ha en backup om de är för usla för att publicera.

Jag har också föreslagit en del namnförslag från västra Blekinge som skulle funka bra. Inte bara politiker. Det finns duktiga skribenter i västra Blekinge också, exempelvis har vi en känd författare som heter Per Nilsson här i Sölvesborg.

I dag satte jag nästan kaffet i halsen. Det var en ny skribent på ledarsidan. Både Hanö och Hällevik var omnämnt i krönikan. Jösess. Jag vet inte om det var en engångsföreteelse för att alla Karlskronakrönikörer lämnat VO under semestern. Eller om det är själva chefen för sidan som har semester så att "någon annan" då passade på. Vad vet jag.

Men det skulle vara kul om det hände igen.

Länk till dagens krönika i Sydöstran