fredag 2 juli 2010

SSU-ungdomar kräver!

Det här uppropet fick jag för en tid sedan av SSU i Sölvesborg:

För ungdomarna i Sölvesborg kräver SSU:

Sommarjobb! -Det går att ordna sommarjobb med rimliga villkor till alla 16-åringar. I en Socialdemokratiskt styrd kommun ska sommarjobb prioriteras!

Snabb hjälp till unga som mår dåligt! - Vi vill se snabbare insatser för de som missbrukar narkotika. Väntetid för behandling ska vara högst två veckor.

Stoppa mobbning! –Inte en enda unge i hela Sölvesborg ska sova dåligt om natten eller oroa sig för att de ska utsättas för kränkande behandling.

Bra utbildning! –Vi kräver att inte behöva välja rätt när vi är femton år, ge oss möjligheter att välja om. Ifall vi valde fel.

Kraftfulla insatser mot ungdomsarbetslösheten! –När regeringen misslyckas så räknar vi med att Socialdemokratiska kommuner sköter sig och tar ansvar för att få bort ungdomsarbetslösheten.

Kontaktpoliser! - Vi vill att alla skolor ska ha en kontaktpolis knuten till sig som kan bygga förtroende, skapa relationer med elever och jobba brottsförebyggande.

Bostäder! –Vi vill ha råd att flytta hemifrån. Vi kräver också att kommunerna ordnar en bostadsförmedling som förmedlar de flesta såväl allmännyttiga som privata lägenheterna. Förmedlingen ska också kunna förmedla andrahandskontrakt.

Kollektivtrafik! –Vi har inte råd med körkort, bil, försäkring och drivmedel. Låt oss leva miljövänligt och åka kollektivt, även i Sölvesborg.

Inflytande! –Fråga oss vad vi tycker! Vi är smarta, vi breddar kompetensen i beslutsunderlaget, det är vår kommun också, vi ska åldras här.

De är duktiga, aktiva, engagerade och ibland arga, våra ungdomar. Precis som det ska vara. Upp till kamp!

I går presenterade de sina krav för pressen

BLT

Commersen

Sydöstran