tisdag 8 juni 2010

Sol och Sweden Rock Festival i Sölvesborg

Jag sitter på mitt kontor i Stadhuset, utsikten från mitt fönster är en vacker röd tegelvägg - baksidan av gamla badhuset. Trots den begränsade utsikten så har jag fullständigt klart för mig att solen fortfarande skiner och det verkar ljumt och skönt. Jag ser fram emot en sen kopp kaffe på min altan och hoppas på att värmen dröjer sig kvar och att myggen håller sig borta.

Myggen har i alla fall anlänt till mitt hem och mina ben.

Anlänt har också de svartklädda hårdrocksfansen hit till Sölvesborg. Det är dags för årets upplaga av Sweden Rock Festival. Härligt!

Hela samhällsbilden förändras när det plötsligt "flyttar in" 33'000 hårdrockare i vår lilla kommun som vanligtvis rymmer knappt 17'000 invånare. Det är en attraktion i sig, att bara beskåda alla dessa människor.

Jag har varit ute på festivalområdet under eftermiddagen för att checka av diversefrågorna med festivalledningen.

Jag hade inte haft något emot att sitta där på en stol och se hur "samhället" växer upp, människor flänger fram och tillbaka - hit och dit, som i en myrstack. Det ser ut som kaos. Men alla vet exakt vad de ska göra. Jag hade dock inte möjlighet att sitta där och betrakta, kommunstyrelsesammanträde väntade.

Och det var nästan lika spännande där...

Om det återkommer jag i morgon.