tisdag 22 juni 2010

Om du vill köpa min röda SAAB så kanske jag vill sälja

I dag har jag varit med om att köpa en bro!

Det är stort, mer om det berättar jag i morgon när jag pratat färdigt med lokalpressen.

I går vid fullmäktigedebatten så sa Moderaten Jeppe Johnsson vid något tillfälle, "vi vill inte köpa en SAAB-fabrik". Jag vet inte om han menade Moderaterna i Sölvesborg men jag tror inte det. Hur som helst så började mina tankebanor att röra sig, och det kan gå svindlande fort kan jag lova...

Jag började tänka "Hellre en SAAB på parkeringen än en Maud i regeringen", och därifrån var tanken väldigt nära min röda vackra SAAB, och i nästa tanke var jag några år tillbaka vid min röda Toyota Starlet. Och nu tar jag det från början...

En gång i tiden ägde jag världens bästa Toyota Starlet av årsmodell -86. Jag hade ärvt den från en nära släkting som också älskade bilen. Den var röd, men lacken var matt och rostig. Den startade som en klocka och var en riktigt fin vän.

Min bästa kollega drog en liknelse mellan mig och min Toyota Starlet. "Lite sjaskig och sliten på utsidan men lojal och fin på insidan". Det var fint tyckte jag.

När vi behövde större bil så sålde jag den. Och sen köpte jag en barnvagn som kostade mer än vad jag fick för den älskade Starleten. Men det är en helt egen historia.

Innan den röda SAAB:en har jag också haft en moderatblå tjusig SAAB. Den var alldeles för fin för mig och jag kände mig aldrig bekväm i att åka omkring i en sådan. Och jag vet inte hur min bästa kollega skulle göra liknelser mellan mig och den.

Nu äger jag i alla fall en röd fin SAAB. Den är inte alls lika trofast som Starleten. Tvärtom. Den gör som den vill. Och vi har redan lagt mer pengar på service och reparation än vad vi köpte den för. Bästa kollegan; jag betackar mig för liknelser avseende detta.

Exempelvis så vägrar denna SAAB ibland att starta. Och det är omöjligt att förutse när det ska inträffa. Så när man kör SAAB:en så måste man alltid ha en backup eller gott om tid för en promenad.

Så om ni ser min röda SAAB stå långtidsparkerad så är det inte alls säkert att jag är där i närheten. Mer troligt är att den har övergivit mig.

I förra veckan stod SAAB:en i tre dygn nere vid Valjevikens aktivitetscenter. Och det skulle förstås vara spännande att spekulera i hemliga möten och överläggningar mellan kommunstyrelsens ordförande och intendenten om simhallen.

Men den lite tråkigare sanningen är att den inte startade.

I helgen kanske ni tror att jag jobbade dygnet runt på mitt kontor i Stadshuset. Alternativt att jag varit på spritfest.

Men den tråkiga sanningen är att den inte startade efter att jag förrättat en vigsel i lördags.

Så var det med det.

Om någon skulle vilja köpa min röda SAAB. Så får ni gärna det.

Den har, enligt uppgift, fruktansvärt snygga fälgar. OCH åtta nya däck, varav fyra är vinterdäck.

Den förre ägaren hette Carl Fhager, han var då sportchef i Häcken. Nu är han spelaragent.

Det kanske betingar ett högre värde nu när ni har denna kunskap!

Ja, allt detta snurrade för ett ögonblick runt i mitt huvud under budgetdebatten när Jeppe Johnsson berättade att han inte vill köpa en SAAB-fabrik.

Det gick på ett ögonblick faktiskt.

Och märkligt nog, i morse mötte jag bästa kollegan när jag var på väg (i en annan grå bil) till Stadshuset. Han frågade varför min SAAB stod parkerade där.

Jag sa att det får du läsa i bloggen sen...

Håll tillgodo!