lördag 19 juni 2010

LO, vigsel, garderober, pannkakor och vigsel

Det var en kanonbra LO-konferens i Karlskrona i går. Jag är glad att jag var där.

Det slog mig sen att jag kunde ha varit i Stockholm och minglat med andra kommunfolkt på bröllopsmottagningen i Stockholm. Det kommer kanske en dag på ålderns höst när jag ångrar att jag inte var där.

I dag är det bröllop för hela slanten. Det är alltid fint med kärlek. Även kunglig kärlek. Jag hör en del kommentarer från TVn. Någon tycker det är för dyrt, andra har tagit semester för att åka till Stockholm och hoppas på en liten liten glimt. En sak är säker, det här bröllopet berör.

Och även om jag i grunden inte är för monarki så är det ju inte det som det här bröllopet handlar om. Ifall vi ska eller inte. Vi har, för tillfället, det här statsskicket och i dag är det bröllop och såklart ska det vara fint och pampigt och högtidligt när all världens högheter kommer hit till Sverige.

Men jag önskar att de nygifta sen får lite lugn och ro. Jag gissar att de också önskar sig det.

För övrigt så pågår här hemma just nu ett jätteprojekt. Det var meningen att vi helt enkelt skulle byta ett par garderober, men något gick otroligt fel och det blev en total makeover och det ångrar jag bittert här med slipdamm och saker i hela huset.

Nu blir det pannkakor sen ska jag klä om mig och fara iväg och förrätta en vigsel.