onsdag 2 juni 2010

Idag kom både Polisen och Solen till Sölvesborg

Jag är en av dem som ihärdigt påpekat att vi behöver fler synliga poliser i Sölvesborg. Poliser som fotpatrullerar och skapar relationer till medmänniskorna i vår stad. I dag kan man konstatera att det "kryllar" av poliser i Sölvesborg. Min första tanke, tyvärr, - har det varit ett bankrån!?

Men det har inte varit något bankrån, som jag känner till i alla fall. Däremot genomförs trafikkontroller och under min stund på en av stadens uteserveringar så noterade jag att det var väldigt många nyfikna och intresserade människor som drogs till poliserna för att småprata. Det är bra. Och jag hoppas vi kan få vänja oss vid detta stadsinslag. Poliser och medborgare i samspråk, inte bara vid förekommen anledning.

Jag fick vid min utelunch tid att läsa tidning i lugn och ro. Det mesta av kvällstidningsscoopen kan man läsa på nätet men det är skönt att i lugn och ro, någon gång, få ägna tid åt tidningarnas kultursidor och de lite lugnare och mer djuplodande sidorna. Något mer än prinsessbröllop. Inte för att jag har något emot det stundande bröllopet. Tvärtom så glädjs jag med kronprinsessan och hennes man av folket. Det är fint. Men ibland tror jag att det är ett beställningsjobb av Reinfeldt, bröllopet alltså. Att vi ska glömma massarbetslöshet och jakten på sjuka och arbetslösa och drömma oss bort i bröllopshysterin. Men så där tänker jag bara när jag är politiskt paranoid, och det är inte så ofta.

I en kvällstidning läste jag mitt horoskop för morgondagen. Torsdagen ska jag tydligen helt ägna åt kropp och hälsa. Hoppsan. Är det något jag är dålig på så är det just det.

Men jag funderar... om jag skulle ta tag i det där någon gång. Börja träna, äta mer fisk och leva mer hälsosamt. Det vore nog bra.

Det gymmet som erbjuder träning för hela familjen samtidigt, alltså även mina barn, dit ska vi gå! För den lilla tid som blir över väljer jag att tillbringa med mina barn, istället för att träna.

Men det är klart. Då kan ju hela familjen gå ut på raska promenader eller cykelfärder istället. Eller spela golf. Så det känns, till och med för mig, bara som ännu en undanflykt.

Nu ska jag åka till Karlshamn och diskutera Pågatåg med resten av länets landstings- och kommunalråd.