torsdag 17 juni 2010

Grattis Salvatore!

För ett tag sedan fick jag ett exemplar av "White Guide". Ni vet den här som Sveriges Hotell & Restaurang företagare ger ut och listar Sveriges bästa restauranger.

När jag bläddrade i den blev jag positivt överraskad när jag hittade en lokal restaurang. Inte för att jag egentligen blev förvånad, jag vet ju hur bra både maten, miljön och bemötandet är, men ändå.

Grattis Salvatores Trattoria till att få finnas i White Guide bland Sveriges bästa restauranger 2010.

I guiden finns förutom de fyra olika klasserna som rankas efter ett särskilt poåängsystem, 139 st "tips". "Här är det värt att stanna och äta. Ofta finns en sevärdhet på platsen eller i närheten" berättar man om denna kategorin.

Det är i denna kategorin Salvatores Italienska Trattoria återfinns. Här är motiveringen:

---

* Centralt i Sölvesborg

Italienskt för hela slanten

Bra spanfaktor från uteserveringen mitt i stan när man avnjuter sin bruschetta före maten. Spaghettin med citronräkor och basilika respektive lammkotletterna med chévre och grillade grönsaker smakar utmärkt, men få viner på glas. Bra espresso - förstås.

---

Grattis till hela Salvatorefamiljen!