tisdag 15 juni 2010

Förhandling om Pågatåg

När det var dags att byta mobiltelefon så bytte jag till en Iphone. Jag tänkte bland annat att det skulle vara enkelt att blogga med den. Nu har jag varit i Hässleholm hela förmiddagen men inte lyckats blogga.

I flera år har vi bedrivit ett framgångsrikt lobbyarbete med att få hit Pågatågen till Sölvesborg. Det har gått bra, det finns en tidplan och en process igång. För ett tag sedan fick vi ett ekonomiskt underlag från Blekingetrafikens VD. För dyrt sa jag, ta en ny förhandling och kom tillbaka med ett bättre pris. Det blev inte så mycket bättre så jag sa då förhandlar jag själv.

Därför har jag varit i Hässleholm i dag, och träffat representanter för Skånetrafiken och försökt förhandla ned priset. Om ett tag vet vi om det lyckades.

Jag åkte tåget 0752 från Sölvesborg, ombord skulle jag träffa Blekingetrafikens VD Hans Jonasson för ett "förmöte". En sak hade vi dock inte kommunicerat, när jag kom ombord så satt han i första klass och jag hade köpt biljett (68 kr) i andra klass. Den trevliga tågvärdinnan erbjöd mig dock att mot ett tillägg (30 kr) få åka i första klass.

Alltså har jag i dag, för första gången någonsin tror jag, åkt första klass.

Men jag märkte ingen skillnad. Vad ÄR skillnaden egentligen?

Hem åkte jag i alla fall (68 kr) i andra klass och kände mig som vanligt folk igen.